Visma Boekhoudprogramma

Visma Boekhoudprogramma

Visma Boekhoudprogramma

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn enorm veel verscheidene programma’s beschikbaar. Het is dus niet gemakkelijk om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Een boekhouding opzetten met een boekhoudprogramma

Het is natuurlijk voor elke ondernemer van invloed om de boekhouding bij te houden. Een administratie beginnen klinkt dan misschien ook niet heel erg spannend, maar is wel van hoog importantie voor het winstbejag van je zaak. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er een aantal belangrijke punten die je moet doen:

Start op tijd met de boekhouding bijhouden

Je kunt niet op tijd genoeg beginnen met het aanmaken van je boekhouding. Grip hebben op de in- en uitgaven, is grip hebben op de bedrijfsvoering. Daarnaast kun je tevens belastingvoordelen halen uit een overzichtelijke administratie, bijvoorbeeld om in aanmerking komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven jaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien twaalf maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van belang om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Verschillende programma’s voor je boekhouding met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte wijze. De prijs en de functionaliteit die de programma’s voor je boekhouding aanbiedt zijn uiteraard belangrijk, maar wellicht spelen er tevens wel andere zaken mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online boekhoudsoftware. Tevens de reputatie van de medewerkers zal voor velen zwaar wegen. Of de mogelijkheid van een meekijkfunctie voor je externe accountant of belastingadviseur. Eén bepaald aspect zal immer iets meer doorwegen voor de ene dan voor de andere ondernemer. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle voor- en nadelen van het boekhoudprogramma. Als tip kunnen we je nog meegeven altijd te kijken naar de reputatie van een programma voor je boekhouding. Een goede reputatie houdt in vele happy gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de echte voor- en nadelen van een bepaald boekhoudsoftware.

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het beste past bij je situatie. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een kosteloos proefaccount aan. Al de boekhoudprogramma’s die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pluspunten online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel voordelen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je administratie overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is internet en een computer met toegang tot internet. Daarnaast is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar een overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt gevonden van soms wel jaren geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft diverse plussen.

Hoe boekhoud jij?

efficiëntere boekhouding dan op welk moment je dit handmatig doet. Klik hier als je meer weten over visma boekhoudprogramma.

Visma Boekhoudprogramma