Topaccount Boekhoudsoftware

Topaccount Boekhoudsoftware

Topaccount Boekhoudsoftware

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn buitengewoon veel verscheidene programma’s beschikbaar. Het is dus niet eenvoudig om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Grip op de zaak

Ieder online boekhoudsoftware bevat (standaard) de mogelijkheid om verschillende overzichten te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het boekhoudsoftware voor je aan de hand van een template. Mocht je een accountant hebben, dan hoeft deze de overzichten alleen nog maar te controleren. Je hebt informatie snel en leesbaar en kunt eenvoudig analyseren. Je ziet in 1 ogenblik in je programma voor je boekhouding hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet ontvangen. Zo weet je wat je nog kunt spenderen en wat je jezelf aan salaris kan uitkeren. Tevens weet je bijvoorbeeld dankzij de BTW-overzichten aanstonds welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven kalenderjaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien twaalf maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus doorslaggevend om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandig ondernemer heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, tevens wel administratie, is daar onderdeel van, maar over het algemeen geen prioriteit. Toch ook is het wel van belang dat je de vinger aan de pols houdt over je bedrijf. Goede boekhoudprogramma is de wijze om dat uit te voeren. Een online boekhoudsoftware maakt het mogelijk om altijd inzage te hebben in je ondernemeing en immer en overal de administratie te actualiseren. Een voorbeeld uit de praktijk is uitgaven in de boekhouding krijgen. Veel programma’s voor je boekhouding hebben onder meer de mogelijkheid om een foto te maken van een factuur en deze gelijk te verwerken in het online boekhoudsysteem. De factuur kan weg en de informatie van de foto hoef je in een later stadium alleen nog maar even te verwerken in je programma voor je boekhouding. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte methode van werken om te boekhouden.

Op deze website tonen we verschillende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het voordeligste past bij je onderneming. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een zonder extra kosten proefaccount aan. Al de boekhoudsoftware die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pre’s online boekhouden

Een online programma voor je boekhouding biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je boekhouding overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is internet en een device met toegang tot het internet. Daarnaast is een online boekhoudsoftware zeer veilig in het gebruik en je bewaart efficiënt en eenvoudig je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar een overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt opgezocht van wellicht wel een hele tijd geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft verschillende plussen.

Hoe boekhoud jij?

efficiëntere boekhouding dan wanneer je dit handmatig doet. Klik hier als je meer weten over topaccount boekhoudsoftware.

boekhoudsoftware vergelijken Topaccount Boekhoudsoftware