Online Boekhouder

Online Boekhouder

Online Boekhouder

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ook heb je verschil in offline en online software. Ook heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je tevens automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Ook is het ene boekhoudprogramma zeer vanzelfsprekend en efficiënt en eenvoudig in gebruik en hoef je nauwelijks kennis te hebben van boekhouden. Bij het andere programma is het allemaal niet zo zeker en moet je wel degelijk kennis hebben van boekhouden om je boekhouding te kunnen doen.

Kortom, het is best wel lastig om een goed programma te vinden dat bij jouw bedrijf en wensen past!

Een boekhouding opzetten met een boekhoudprogramma

Het is natuurlijk voor elke ondernemer van belang om de boekhouding bij te houden. Een boekhouding bijhouden klinkt dan wellicht tevens niet heel erg spannend, maar is wel van hoog importantie voor het resultaat van je zaak. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er enkele belangrijke punten die je moet doen:

Start op tijd met de boekhouding bijhouden

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het aanmaken van je administratie. Grip hebben op de in- en uitgaven, is grip hebben op de bedrijfsvoering. Ernaast kun je tevens fiscale voordelen halen uit een overzichtelijke boekhouding, bijvoorbeeld om in aanmerking komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven twaalf maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien kalenderjaar worden bewaard. Facturen mag je sinds enkele jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus belangrijk om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het betere past bij je bedrijf. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een zonder kosten proefaccount aan, zodat je goed kunt testen of het boekhoudprogramma bij je zaak past. Al de boekhoudprogramma’s die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het beste past bij je situatie. Heb je er één gevonden? Vraag dan een voor niks proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het programma voor je boekhouding bij je onderneming past.

Pluspunten online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel plussen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je administratie overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is internet en een computer met toegang tot het internet. Ook is een online boekhoudsoftware zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig en niet moeilijk je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar een overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele klikken iets hebt opgezocht van wellicht wel een hele tijd geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online programma voor je boekhouding heeft verscheidene voordelen.

Op je pc, tablet én mobiele telefoon

Veel boekhouding software biedt de optie om het programma te gebruiken op verscheidene apparaten, zoals je pc, tablet én mobiele telefoon met een app. Met een online boekhoudsoftware. kun je de administratie overal mee naartoe nemen. Op die manier raadpleeg je overal de juiste informatie en kun je snel nieuwe mutaties invoeren. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je boekhouding met een boekhoudsoftware, kun je simpel mutaties opvragen. Heeft een collega gegevens nodig over de betaling van een crediteur? Is er ruimte voor een nieuwe marketingcampagne? Of lopen de inkomsten terug en moet je nieuwe orders gaan zoeken? Je kunt gemakkelijk beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over online boekhouder.

boekhoudsoftware vergelijken Online Boekhouder