
Het vinden van de goedkoopste boekhoudsoftware is een uitdagende klus. Of toch niet? Je kunt namelijk supersimpel boekhoudsoftware vinden dat op je lijf is geschreven, in het geval van online boekhouden zzp gratis.
Hoe kies je het betere boekhoudprogramma voor je onderneming? Het is een prangende vraag waar vele ondernemers mee worstelen. Niet iedereen heeft welbeschouwd behoefte aan een uitgebreid pakket met talloze mogelijkheden. De kostprijs is wellicht wel van doorslaggevend belang bij een iets kleinere onderneming, het gebruiksgemak dan weer bij een groter bedrijf. En dan kun je nog kiezen tussen offline en online (in de cloud) boekhouden
Hier geef ik je antwoord op al je vragen over boekhoudsoftware. Verder leg ik uit hoe je binnen een aantal minuten het juiste boekhoudprogramma vindt.|Verscheidene boekhoudprogramma’s met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte manier. De premie en de functies die de software aanbiedt zijn uiteraard belangrijk, maar mogelijkerwijs spelen er tevens wel andere zaken mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online pakket. Ook de reputatie van de helpdesk zal voor velen meespelen in de afweging. Of de beschikbaarheid van een meekijkfunctie voor je externe boekhouder of fiscaal raadgever. 1 bepaald aspect zal te allen tijde iets meer doorwegen voor de ene dan voor de andere ondernemer. Vergelijken van boekhoudprogramma’s doe je dus best door rekening te houden met alle voor- en nadelen van het boekhoudprogramma. Als tip kunnen we je nog meegeven te allen tijde te kijken naar de reputatie van een boekhoudpakket. Een goede reputatie betekent vele tevreden gebruikers, en het zijn net die gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de werkelijke plus- en minpunten van een bepaald boekhoudprogramma.}
Elektronisch boekhouden, kan zowel online als offline. Bij een offline boekhoudpakket koopt u eenmalig een volledig pakket dat u installeert op uw computer. Zo’n pakket staat meestal op zichzelf, maar soms is er tevens sprake van implementatie van de software in onder meer Excel.
Wat kan ik met een boekhoudsysteem?
Je kunt met een online boekhoudprogramma in principe alle boekhoudkundige handelingen sneller doen of zelfs compleet automatiseren. Hieronder vind je een aantal van de belangrijkste functies:
Vergelijk boekhoudprogramma, is de aangewezen website om uw boekhoudprogramma te vinden voor de toekomst. Of het nu gaat om een startende onderneming, een zzp-er of een bedrijf met personeel. Wijde toelichtingen en ervaringen van klanten maakt dat wij ons maken onderscheid en dat u de betere keus kunt maken voor uw bedrijf.
- Overzicht in de grootboekadministratie. Met online boekhouding heb je altijd overzicht over je resultatenrekening, je balans en je cashflow
- Afschrijvingen. Met een boekhoudpakket hou je automatisch je afschrijvingen van je vaste activa bij
- Inkomende rekeningen invoeren. Met een administratieprogramma heb je een centrale verzamelbak van alle inkomende rekeningen en bonnetjes
- Integratie met internetbankieren. Afschrijvingen en betalingen kunnen meteen via de software uitgevoerd worden
- Kostenoverzicht. Met de software zorg je voor overzicht in je kosten. Het boekhoudprogramma brengt zelfs onderscheid aan in de soorten kosten
- Btw-aangifte en belastingaangifte. Een boekhoudsysteem houdt al jouw financiële gegevens bij. De maandelijkse btw-aangifte en de jaarlijkse inkomstenbelasting zijn een fluitje van een cent
Snel facturen maken
Ernaast maakt een administratieprogramma het mailen van facturen en aanmaningen heel eenvoudig. Binnen een mum van tijd staan de facturen (of aanmaningen) klaar om verstuurd te worden. Dat kan omdat een boekhouding software een email functie heeft. Zo kun je met één druk op de knop of zelfs automatisch een factuur of herinnering sturen. Zo worden facturen vaker op tijd betaald.
De voorwaarde hiervoor is dat de boekhoudkundige pakketten wel klaar zijn voor UBL. Dat wordt tevens UBL ready genoemd. UBL betekent Universal Business Language. Deze taal laat diverse softwarepakketten met elkaar communiceren. Alle data hebben hierbij een eigen plaats en een eigen betekenis. Een UBL-factuur kan van het ene softwarepakket elektronisch naar een ander boekhoudkundig pakket worden ingegeven en verzonden. Boekhoudprogramma vergelijken helpt je om UBL ready boekhoudsoftware te kiezen.
Boekhoudsoftware voor starters
Met boekhoudsoftware heb je als starter genoeg aan een basiskennis van boekhouden. Begin dus in enkele stappen en eenvoudig aan je boekhouding met boekhoudsoftware.
ook startende ondernemers kunnen gebruik maken van online boekhoudsoftware. Hoewel een aantal pakketten aan de dure kant zijn, bieden veel leveranciers speciale pakketten voor starters. Deze zijn onder meer voordeliger dan een standaardpakket of zelfs compleet gratis! Starters krijgen hierdoor de gelegenheid om een goed begin te maken met hun boekhouding. De meeste boekhoudpakketten bieden bovendien verscheidene helpfuncties en een goede helpdesk om ondernemers op weg te helpen.
Van schoonmaker tot kok. Van boekhouder tot aannemer. De boekhouding doen moet iedereen. Met goede software heb je de boekhouding zo op orde.
Bekijk alle boekhoudsoftware voor ZZP’ers
Een online oplossing zal over het algemeen het goedkoopst zijn omdat men daar meestal betaalt al naargelang het gebruik. Bovendien geniet je bij een online pakket het voordeel dat je continu met je vragen terecht kunt bij een helpdesk. Weeg echter goed je mogelijkheden af, want niet alle online pakketten vragen een vaste prijs, ongeacht hoeveel je het effectief gebruikt. En onnodige onkosten wil je als eenmanszaak of ZZP’er zeker weten vermijden.
Boekhoudsoftware in de cloud kiezen?
Bij een offline oplossing dien je hier zelf een oplossing voor te zoeken en heb je mogelijkerwijs wel nood aan interne kennis van IT. En dat kost je dan weer een beetje. Updates gebeuren automatisch, eventueel na je toestemming te hebben gevraagd. Zo beschik je te allen tijde over de meest recente online boekhoudsoftware. Met gebruikerslicenties hoef je bij cloud computing ook geen rekening meer te houden. Offline programma’s beperken zich in de regel tot één licentie. Voor bijkomende gebruikers betaal je extra. Als je in de cloud werkt, kan een ieder de software raadplegen en beheren. Zonder bijkomende kosten!
