Online Boekhouden Gratis

De meeste boekhoudprogramma’s op deze website zijn online boekhoudprogramma’s. Een online programma is software dat je online kunt bereiken. Heb je internet en een PC, tablet of mobieltje dan kun je bij je online boekhouding. Alle gegevens zijn dus in principe te allen tijde en overal te bereiken. Online boekhouden heeft allerhande voordelen:

  • altijd en overalinzichtelijk: Waar je maar bent, je kunt immer bij jeboekhouding! Je hebt alleen maar internet en een mobiele device nodig. Zo hebje dus altijd inzicht in je boekhouding en kun je deboekhouding altijd en overal bijwerken.
  • Veilig: vaak wordt gedacht dat offline boekhoudsoftware veel veiliger is dan onlineboekhoudsoftware. Tochook is dit niet zo. Degemiddelde PC is easy te hacken en lang niet zo goedbeveiligd als de servers waar een online boekhoudprogramma gebruik van maakt.De servers van een online programma zijn goed beveiligd en worden dagelijksgeback-upt.
  • Samenwerken met je boekhouder: Met een onlineboekhoudprogramma kun je easy samenwerken met jeboekhouder. je boekhouder kan met je eigen inloggegevens jouwboekhouding inzien en bewerken. Handig toch?!
  • altijd up-to-date:Vrijwel elk programma voegt regelmatig nieuwe functies toe aan hun software.Daar kun jij dan handig gebruik van maken, (vaak) zonder extra kosten!
  • Goedkoper: Online boekhouden is meestal een stukvoordeliger dan offline boekhouden. Naast een offlineboekhoudprogramma heb je namelijk tevens een goede virusscanner nodig,back-up software en een grote harde schijf. Dit zijn extra bijkomende onkostendie je mee moet nemen in je beslissing.
  • gratis helpdesk: Kies je voor online boekhoudsoftware, dan betaal jeeen vast bedrag per maand. Hierbij zit normaalgesproken tevens zonderextra kosten support bij inbegrepen. Bij offline boekhoudsoftwarezit dit meestal niet inbegrepen en moet jehier extra voor betalen.

Kortom, best veel pluspunten vind je in een online programma!

Grip op de zaak

Ieder onlineprogramma voor je boekhouding bevat(standaard) de optie om diverseoverzichten te maken. Je kunt denken aan een balans, eenwinstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten,dat doet het boekhoudsoftwarevoor je aan de hand van een template. Mocht je een accountanthebben, dan hoeft deze de grafieken alleen nog maar tecontroleren. Je hebt gegevensin enkele stappen enleesbaar en kunt simpel analyseren. Je ziet ineen oogopslag in je boekhoudsoftware hoeveel je nog moet betalen enwat je nog moet bekomen. Zo weet je wat je nogkunt uitgeven en wat je jezelf aan loon kanuitkeren. Ook weet je onder meer dankzij deBTW-overzichten onmiddellijk welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij deBTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven jaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien twaalf maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds enkele jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus belangrijk om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandige heb je veel te doen. De boekhouding, tevens wel administratie, is daar onderdeel van, maar in de regel geen hoofdpunt. Uiteindelijk is het wel van belang dat je de vinger aan de pols houdt over je bedrijf. Goede programma voor je boekhouding is de manier om dat bij te houden. Een online programma voor je boekhouding maakt het mogelijk om immer inzicht te hebben in je zaak en altijd en overal de boekhouding bij te kunnen werken. Een voorbeeld uit de praktijk is facturen in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudprogramma’s hebben onder andere de functie om een foto te maken van een kassabon en deze direct te uploaden in het online boekhoudsysteem. De factuur kan in de prullenbak en de informatie van de foto hoef je later alleen nog maar even te verwerken in je boekhoudprogramma. Geen rondslingerende papieren meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte manier van werken om te boekhouden.

Op deze websitetonen we allerhande boekhoudpakketten.Via de filters kun je het programma voor jeboekhouding zoeken dat het goedkoperepast bij je zaak. Heb je er eengevonden? Vraag dan een voor niks proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het programmavoor je boekhouding bij je situatiepast.

Pre’s online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel voordelen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je administratie overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een device met toegang tot het internet. Daarnaast is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart in enkele stappen en niet moeilijk je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar één overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele klikken iets hebt opgezocht van mogelijkerwijs wel een hele tijd geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik vanonline programma voor je boekhouding heeftdiverse voordelen.

Hoe boekhoud jij?

Boekhoud jij met een offline of een online pakket? Er zijn namelijk veel manieren om te boekhouden. Weet jij al wat voor jou of je VOF de beste manier is om je boekhouding aan te leggen? Met een eenvoudig boekhoudprogramma ben je zeker van een in enkele stappen en simpel bij te houden boekhouding dan wanneer je dit handmatig doet. Klik hier als je meer weten over online boekhouden gratis.

Scroll naar boven