Online Boekhouden Eenmanszaak

Online Boekhouden Eenmanszaak

Online Boekhouden Eenmanszaak

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Daarnaast heb je verschil in offline en online software. Tevens heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je tevens automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Ook is het ene boekhoudprogramma zeer allicht en gemakkelijk

Boekhoudprogramma vergelijken

Op deze website tonen we diverse boekhoudprogramma’s. Denk aan een boekhoudprogramma voor stichtingen en verenigingen, etc. Via de filters kun je een boekhoudpakket zoeken dat het betere past bij je onderneming. Heb je enkele boekhoudpakketten gevonden? Vraag dan voor niks en vrijblijvend enkele proefaccounts aan, zodat je goed alle boekhoudsoftware kunt vergelijken. Alle boekhoudsoftware die wordt getoond op deze website voldoet aan de eisen van de Belastingdienst en zijn dus zeer geschikte en goede boekhoudprogramma’s.

Let tevens op de reviews. Daarmee kun je vaak een goed beeld krijgen van de gebruikerservaringen van andere ondernemers.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven kalenderjaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien kalenderjaar worden bewaard. Facturen mag je sinds enkele jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van invloed om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandige heb je veel te doen. De boekhouding, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar vaak geen hoofdpunt. Op de keper beschouwd is het wel belangrijk dat je de vinger aan de pols houdt over jouw bedrijf. Goede programma voor je boekhouding is de manier om dat te doen. Een online boekhoudsoftware maakt het een mogelijkheid om altijd overzicht te hebben in je zaak en immer en overal de administratie aan te kunnen passen. Een bruikbaar voorbeeld is facturen in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudprogramma’s hebben bijvoorbeeld de functie om een foto te maken van een factuur en deze gelijk te e-mailen in het online boekhoudsysteem. De factuur kan in de prullenbak en de informatie van de foto hoef je in een later stadium alleen nog maar even te verwerken in je programma voor je boekhouding. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte werkmethode om te administreren.

Op deze website tonen we allerlei boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het slimste past bij je zaak. Heb je er één gevonden? Vraag dan een kosteloos proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudprogramma bij je situatie past.

Voordelen online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel plussen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je administratie overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een computer met toegang tot het internet. Ook is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart in enkele stappen en niet moeilijk je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar een overzichtelijk online boekhoudsoftware, waar je binnen enkele klikken iets hebt gevonden van soms wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft diverse voordelen.

Op je pc, tablet én mobieltje

Veel boekhouding software biedt de mogelijkheid om het programma te gebruiken op diverse apparaten, zoals je pc, tablet én mobiele telefoon met een app. Met een online programma voor je boekhouding. kun je de boekhouding overal mee naartoe nemen. Op die manier raadpleeg je overal de juiste gegevens en kun je eenvoudig nieuwe gegevens aanpassen. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je boekhouding met een boekhoudprogramma, kun je eenvoudig gegevens opvragen. Heeft een collega informatie nodig over een openstaande betaling van een debiteur? Zijn er liquide middelen voor een nieuwe marketingcampagne? Of loopt de omzet terug en moet je nieuwe klanten gaan binnenhalen? Je kunt gemakkelijk beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over online boekhouden eenmanszaak.

Online Boekhouden Eenmanszaak