Makkelijk Boekhoudprogramma

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ook heb je verschil in offline en online software. Tevens heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je ook automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer uiteraard en easy

Grip op de zaak

Ieder onlineboekhoudsoftware bevat(standaard) de optie om diversegrafieken te maken. Je kunt denken aan een balans, eenwinstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten,dat doet het programma voor je boekhoudingvoor je aan de hand van een template. Mocht je een boekhouderhebben, dan hoeft deze de overzichten alleen nog maar tecontroleren. Je hebt informatiesnel enleesbaar en kunt eenvoudig analyseren. Je ziet in1 ogenblik in je boekhoudprogramma hoeveel je nog moet betalen enwat je nog moet verkrijgen. Zo weet je wat je nogkunt spenderen en wat je jezelf aan loon kanuitkeren. Ook weet je bijvoorbeeld dankzij deBTW-overzichten acuut welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij deBTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven kalenderjaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien 12 maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van invloed om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandige heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar over het algemeen geen hoofdpunt. Toch is het wel van belang dat je de controle houdt over je zaak. Goede programma voor je boekhouding is de wijze om dat bij te houden. Een online programma voor je boekhouding maakt het een mogelijkheid om te allen tijde inzage te hebben in je ondernemeing en immer en overal de administratie aan te kunnen passen. Een praktisch voorbeeld is bonnetjes in de boekhouding krijgen. Veel programma’s voor je boekhouding hebben onder andere de functie om een afbeelding te maken van een kassabon en deze direct te e-mailen in het online boekhoudsysteem. Het bonnetje kan in de prullenbak en de informatie van de foto hoef je later alleen nog maar even te verwerken in je programma voor je boekhouding. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte wijze van werken om te administreren.

Op deze websitetonen we allerlei boekhoudpakketten.Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het beterepast bij je zaak. Heb je er 1gevonden? Vraag dan een kosteloos proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het programmavoor je boekhouding bij je behoftenpast.

Pluspunten online boekhouden

Een online programma voor je boekhouding biedt veel plussen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je administratie overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een device met toegang tot het internet. Ernaast is een online boekhoudsoftware zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar 1 overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt gevonden van misschien wel een hele tijd geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik vanonline boekhoudprogramma heeftdiverse voordelen.

Op je pc, tablet én mobieltje

Veel administratie software biedt de optie om het programma te gebruiken op diverse apparaten, zoals je pc, tablet én smartphone met een app. Met een online boekhoudprogramma. kun je de boekhouding overal mee naartoe nemen. Op die manier kun je altijd bij de juiste informatie en kun je snel nieuwe informatie opvragen. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je administratie met een boekhoudprogramma, kun je snel gegevens aanpassen. Heeft een collega informatie nodig over de betaling van een debiteur? Is er budget voor een nieuwe marketingcampagne? Of lopen de inkomsten terug en moet je nieuwe klanten gaan binnenhalen? Je kunt easy beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over makkelijk boekhoudprogramma.

Scroll naar boven