Makkelijk Boekhouden

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Daarnaast heb je verschil in offline en online software. Tevens heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je tevens automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Ook is het ene boekhoudprogramma zeer vanzelfsprekend en gemakkelijk

Grip op de zaak

Ieder onlineboekhoudsoftware bevat(standaard) de mogelijkheid om verschillendeoverzichten te maken. Je kunt denken aan een balans, eenwinstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten,dat doet het boekhoudsoftwarevoor je aan de hand van een template. Mocht je een accountanthebben, dan hoeft deze de overzichten alleen nog maar tecontroleren. Je hebt gegevensefficiënt enleesbaar en kunt simpel analyseren. Je ziet ineen oogopslag in je boekhoudsoftware hoeveel je nog moet betalen enwat je nog moet ontvangen. Zo weet je wat je nogkunt spenderen en wat je jezelf aan salaris kanuitkeren. Tevens weet je onder andere dankzij deBTW-overzichten spoorslags welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij deBTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven twaalf maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien kalenderjaar worden bewaard. Facturen mag je sinds enkele jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus doorslaggevend om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Verschillende programma’s voor je boekhouding met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte manier. De maandkosten en de functionaliteit die de boekhoudprogramma’s aanbiedt zijn uiteraard belangrijk, maar wellicht spelen er ook wel andere eigenschappen mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online boekhoudsoftware. Tevens de reputatie van de helpdesk zal voor velen zwaar wegen. Of de beschikbaarheid van een meekijkfunctie voor je externe accountant of fiscaal raadgever. Eén bepaald aspect zal altijd iets belangrijker voor de ene dan voor de andere zzp-er. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle goede en slechte criteria van het boekhoudsoftware. Als tip kunnen we je nog meegeven immer te kijken naar de beoordelingen van een programma voor je boekhouding. Een goede reputatie houdt in vaak happy gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de echte goede en minder goede eigenschappen van een bepaald boekhoudprogramma.

Op deze websitetonen we diverse boekhoudpakketten.Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het voordeligstepast bij je behoften. Heb je er ééngevonden? Vraag dan een voor niks proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het programmavoor je boekhouding bij je zaakpast.

Voordelen online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je administratie overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een computer met toegang tot het internet. Daarnaast is een online boekhoudsoftware zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar één overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt opgezocht van mogelijkerwijs wel een hele tijd geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik vanonline programma voor je boekhouding heeftverschillende voordelen.

Hoe boekhoud jij?

efficiëntere boekhouding dan op welk moment je dit nog schriftelijk doet. Klik hier als je meer weten over makkelijk boekhouden.

boekhoudsoftware vergelijken
Scroll naar boven