Gratis Boekhoudprogramma

Gratis Boekhoudprogramma

Gratis Boekhoudprogramma

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn daverend veel verscheidene programma’s beschikbaar. Het is dus niet gemakkelijk om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Grip op de zaak

Ieder online boekhoudprogramma bevat (standaard) de optie om diverse grafieken te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het programma voor je boekhouding voor je aan de hand van een template. Mocht je een boekhouder hebben, dan hoeft deze de grafieken alleen nog maar te inspecteren. Je hebt informatie eenvoudig en leesbaar en kunt simpel analyseren. Je ziet in één oogopslag in je programma voor je boekhouding hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet bekomen. Zo weet je wat je nog kunt uitgeven en wat je jezelf aan salaris kan uitkeren. Ook weet je bijvoorbeeld dankzij de BTW-overzichten stante pede welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven twaalf maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien twaalf maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus cruciaal om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als ondernemer heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar in de regel geen prioriteit. Tenslotte is het wel belangrijk dat je de controle houdt over jouw onderneming. Goede boekhoudsoftware is de manier om dat te doen. Een online boekhoudprogramma maakt het een optie om te allen tijde overzicht te hebben in je zaak en te allen tijde en overal de administratie aan te kunnen passen. Een voorbeeld uit de praktijk is bonnetjes in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudsoftware hebben onder meer de mogelijkheid om een foto te maken van een bon en deze gelijk te versturen in het online boekhoudsysteem. De factuur kan in de prullenbak en de inhoud van de foto hoef je later alleen nog maar even in te vullen in je boekhoudprogramma. Geen rondslingerende papieren meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte methode van werken om te boekhouden.

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het voordeligste past bij je zaak. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een zonder extra kosten proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het programma voor je boekhouding bij je behoften past.

Pluspunten online boekhouden

Een online programma voor je boekhouding biedt veel voordelen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je administratie overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een computer met toegang tot het internet. Ernaast is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart easy je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar één overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele klikken iets hebt opgezocht van misschien wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft verscheidene plussen.

Efficiënt en gemakkelijk met je programma voor je boekhouding werken

Met behulp van een goede en overzichtelijke boekhoudprogramma kun je eenvoudig en simpel je onderneming leiden. Dit doe je hoofdzakelijk door het tussendoor bijhouden van de administratie. Het bijwerken van de boekhouding kan al in 30 minuten van je tijd. Online boekhouden kun je dus snel zelf doen met boekhoudprogramma. Daarnaast biedt veel software administratieve koppelingsmogelijkheden met bijvoorbeeld de bank. Door middel van een online programma voor je boekhouding kun je real time, binnen een aantal klikken zien hoe jouw onderneming er financieel voor staat. Ben je niet compleet zeker van jezelf, dan kun je altijd nog een accountant zoeken om je met bepaalde zaken te helpen. Er zijn ook boekhoudsystemen die een meekijkfunctie bieden voor een boekhouder. De boekhouder hoeft in de meeste gevallen alleen nog maar na te gaan of alles klopt en kun je eventueel zelfs op afstand te hulp schieten. Klik hier als je meer weten over gratis boekhoudprogramma.

boekhoudsoftware vergelijken Gratis Boekhoudprogramma