Gratis Boekhoudprogramma Zzp

Gratis Boekhoudprogramma Zzp

Gratis Boekhoudprogramma Zzp

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ook heb je verschil in offline en online software. Tevens heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je ook automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Ook is het ene boekhoudprogramma zeer vanzelfsprekend en eenvoudig en eenvoudig in gebruik en hoef je nauwelijks kennis te hebben van boekhouden. Bij het andere programma is het allemaal niet zo vanzelfsprekend en moet je wel degelijk kennis hebben van boekhouden om je boekhouding te kunnen doen.

Kortom, het is best wel lastig om een goed programma te vinden dat bij je bedrijf en wensen past!

Grip op de zaak

Ieder online programma voor je boekhouding bevat (standaard) de mogelijkheid om verschillende overzichten te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het boekhoudsoftware voor je aan de hand van een template. Mocht je een boekhouder hebben, dan hoeft deze de grafieken alleen nog maar te inspecteren. Je hebt gegevens eenvoudig en overzichtelijk en kunt simpel analyseren. Je ziet in één ogenblik in je programma voor je boekhouding hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet bekomen. Zo weet je wat je nog kunt investeren en wat je jezelf aan salaris kan uitkeren. Ook weet je bijvoorbeeld dankzij de BTW-overzichten terstond welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven jaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien twaalf maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van invloed om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Enkele programma’s voor je boekhouding met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte manier. De maandprijs en de functionaliteit die de boekhoudsoftware aanbiedt zijn natuurlijk belangrijk, maar soms spelen er ook wel andere eigenschappen mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online boekhoudprogramma’s. Tevens de reputatie van de supportdesk zal voor velen meespelen in de afweging. Of de optie van een meekijkfunctie voor je externe accountant of belastingadviseur. Eén zekere eigenschap zal immer iets belangrijker voor de ene dan voor de andere ondernemer. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle goede en slechte criteria van het boekhoudsoftware. Als hulp kunnen we je nog meegeven altijd te kijken naar de beoordelingen van een boekhoudsoftware. Een goede beoordeling houdt in over het algemeen tevreden gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de echte plus- en minpunten van een bepaald programma voor je boekhouding.

Op deze website tonen we allerlei boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het slimste past bij je situatie. Heb je er een gevonden? Vraag dan een voor niks proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudprogramma bij je behoften past.

Pluspunten online boekhouden

Een online programma voor je boekhouding biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je boekhouding overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een computer met toegang tot internet. Ernaast is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart gemakkelijk je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar één overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt gevonden van soms wel jaren geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online programma voor je boekhouding heeft verschillende voordelen.

Op je pc, tablet én smartphone

Veel boekhouding software biedt de mogelijkheid om het programma te gebruiken op verscheidene apparaten, zoals je pc, tablet én mobiele telefoon met een app. Met een online programma voor je boekhouding. kun je de boekhouding overal mee naartoe nemen. Op die manier raadpleeg je overal de juiste informatie en kun je eenvoudig nieuwe gegevens aanpassen. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je administratie met een boekhoudprogramma, kun je simpel informatie verwerken. Heeft een collega gegevens nodig over een openstaande betaling van een debiteur? Is er ruimte voor een nieuwe marketingcampagne? Of loopt de omzet terug en moet je nieuwe orders gaan binnenhalen? Je kunt easy beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over gratis boekhoudprogramma zzp.

boekhoudsoftware vergelijken Gratis Boekhoudprogramma Zzp