Gratis Boekhoudprogramma Voor Thuis

De meeste boekhoudprogramma’s op deze website zijn online boekhoudprogramma’s. Een online programma is software dat je online kunt bereiken. Heb je internet en een PC, tablet of mobiele telefoon dan kun je bij jouw online boekhouding. Alle gegevens zijn dus in principe altijd en overal te bereiken. Online boekhouden heeft allerlei voordelen:

  • immer en overalinzichtelijk: Waar je maar bent, je kunt altijd bij jeboekhouding! Je hebt alleen maar internet en een mobiele device nodig. Zo hebje dus immer inzicht in je boekhouding en kun je deboekhouding te allen tijde en overal bijwerken.
  • Veilig: in deregel wordt gedacht dat offline boekhoudsoftware veel veiliger is dan onlineboekhoudsoftware. Tenslotte is dit niet zo. Degemiddelde PC is snel te hacken en lang niet zo goedbeveiligd als de servers waar een online boekhoudprogramma gebruik van maakt.De servers van een online programma zijn goed beveiligd en worden dagelijksgeback-upt.
  • Samenwerken met je boekhouder: Met een onlineboekhoudprogramma kun je snel samenwerken met jeboekhouder. je boekhouder kan met je eigen inloggegevens jeboekhouding inzien en bewerken. Handig toch?!
  • immer up-to-date:Vrijwel elk programma voegt regelmatig nieuwe functies toe aan hun software.Daar kun jij dan handig gebruik van maken, (vaak) zonder extra kosten!
  • Goedkoper: Online boekhouden is meestal een stukgoedkoper dan offline boekhouden. Naast een offlineboekhoudprogramma heb je namelijk tevens een goede virusscanner nodig,back-up software en een grote harde schijf. Dit zijn extra bijkomende onkostendie je mee moet nemen in je beslissing.
  • kosteloos helpdesk: Kies je voor online boekhoudsoftware, dan betaal jeeen vast bedrag per maand. Hierbij zit normaalgesproken tevens zonderextra kosten support bij inbegrepen. Bij offline boekhoudsoftwarezit dit in de regel niet inbegrepen en moet jehier extra voor betalen.

Kortom, best veel pluspunten vind je in een online programma!

Grip op de zaak

Ieder onlineboekhoudsoftware bevat(standaard) de mogelijkheid om diversegrafieken te maken. Je kunt denken aan een balans, eenwinstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten,dat doet het boekhoudsoftwarevoor je aan de hand van een template. Mocht je een accountanthebben, dan hoeft deze de overzichten alleen nog maar teinspecteren. Je hebt informatiein enkele stappen enleesbaar en kunt eenvoudig analyseren. Je ziet inéén ogenblik in je boekhoudsoftware hoeveel je nog moet betalen enwat je nog moet bekomen. Zo weet je wat je nogkunt spenderen en wat je jezelf aan loon kanuitkeren. Tevens weet je onder andere dankzij deBTW-overzichten acuut welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij deBTW-aangifte.

Wees zorgvuldig met het invullen van de boekhouding

Ga vanaf de start van je bedrijf zorgvuldig te werk en zorg immer voor een duidelijk overzicht. Maar met alleen het behoudt van overzicht ben je er nog niet. Het is ook van betekenis regelmatig je administratie bij te werken. Het bijwerken van een geordende boekhouding neemt eenvoudigweg minder tijd in beslag. Op deze wijze win je tijd met je boekhoudsysteem en heb je meer tijd voor je klanten.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als ondernemer heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar over het algemeen geen prioriteit. Immers is het wel belangrijk dat je de vinger aan de pols houdt over jouw bedrijf. Goede boekhoudprogramma is de wijze om dat te doen. Een online boekhoudprogramma maakt het een optie om te allen tijde inzicht te hebben in je bedrijf en immer en overal de boekhouding aan te kunnen passen. Een voorbeeld uit de praktijk is facturen in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudsoftware hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om een afbeelding te maken van een kassabon en deze gelijk te uploaden in het online boekhoudsysteem. De factuur kan in de prullenbak en de informatie van de foto hoef je later alleen nog maar even te verwerken in je boekhoudprogramma. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte werkmethode om te administreren.

Op deze websitetonen we verschillende boekhoudpakketten.Via de filters kun je het programma voor jeboekhouding zoeken dat het voordeligstepast bij je wensen. Heb je er 1gevonden? Vraag dan een gratis proefaccount aan. Al de boekhoudprogramma’s die worden getoond op dezewebsite voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pre’s online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel plussen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je administratie overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is internet en een device met toegang tot het internet. Ernaast is een online boekhoudsoftware zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar een overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt opgezocht van wellicht wel jaren geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik vanonline programma voor je boekhouding heeftdiverse voordelen.

Snel en easy met je boekhoudsoftware werken

Met behulp van een goede en overzichtelijke boekhoudsoftware kun je snel en simpel je zaak leiden. Dit doe je over het algemeen door het tussentijds bijwerken van de boekhouding. Het bijwerken van de boekhouding kan al in een half uur tijd. Online boekhouden kun je dus snel zelf doen met boekhoudsoftware. Daarnaast biedt veel software administratieve koppelingsmogelijkheden met bijvoorbeeld de bank. Door middel van een online boekhoudsoftware kun je op elk moment van de dag, binnen een paar klikken zien hoe je zaak er voor staat. Ben je niet volledig zeker van jezelf, dan kun je te allen tijde nog een accountant inhuren om je met zekere aspecten te helpen. Er zijn ook boekhoudsystemen die een meekijkfunctie bieden voor een boekhouder. De accountant hoeft in de meeste gevallen alleen nog maar na te gaan of alles klopt en kun je eventueel zelfs op afstand te hulp schieten. Klik hier als je meer weten over gratis boekhoudprogramma voor thuis.

Scroll naar boven