Gratis Boekhoudprogramma Excel

Gratis Boekhoudprogramma Excel

Gratis Boekhoudprogramma Excel

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn bovenmatig veel verscheidene programma’s beschikbaar. Het is dus niet gemakkelijk om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Een boekhouding opzetten met een boekhoudsoftware

Het is vanzelfsprekend voor elke ondernemer belangrijk om de boekhouding bij te houden. Een boekhouding onderhouden klinkt dan wellicht tevens niet heel erg spannend, maar is wel van groot belang voor het resultaat van je zaak. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er een aantal belangrijke punten die je moet doen:

Open een zakelijk rekening

Met het openen van een zakelijke bankrekening, scheid je de zakelijke en de privé inkomsten en uitgaven. Zo houd je het inzichtelijk en kun je in een ogenblik zien of en hoe je bedrijf ervoor staat. Daarnaast krijg je een BTW-nummer, waarmee je in aanmerking kan komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven jaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien 12 maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus doorslaggevend om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Verschillende programma’s voor je boekhouding met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte manier. De maandkosten en de functies die de boekhoudsoftware aanbiedt zijn vanzelfsprekend belangrijk, maar soms spelen er ook wel andere zaken mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online boekhoudprogramma’s. Tevens de reputatie van de helpdesk zal voor velen meespelen. Of de mogelijkheid van een meekijkfunctie voor je externe accountant of fiscaal raadgever. Eén zekere eigenschap zal immer iets meer doorwegen voor de ene dan voor de andere ondernemer. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle voor- en nadelen van het boekhoudsoftware. Als hint kunnen we je nog meegeven immer te kijken naar de reputatie van een boekhoudsoftware. Een goede beoordeling houdt in vaak tevreden gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de echte goede en minder goede criteria van een bepaald boekhoudsoftware.

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het beste past bij je onderneming. Heb je er één gevonden? Vraag dan een gratis proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudprogramma bij je behoften past.

Pre’s online boekhouden

Een online programma voor je boekhouding biedt veel voordelen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je boekhouding overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een apparaat met toegang tot internet. Daarnaast is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart gemakkelijk je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar één overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele klikken iets hebt gevonden van misschien wel jaren geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft verschillende voordelen.

Op je pc, tablet én mobiele telefoon

Veel boekhouding software biedt de optie om het programma te gebruiken op verschillende apparaten, zoals je pc, tablet én mobieltje met een app. Met een online boekhoudsoftware. kun je de administratie overal mee naartoe nemen. Op die wijze heb je altijd beschikking over de juiste informatie en kun je snel nieuwe gegevens invoeren. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je administratie met een programma voor je boekhouding, kun je eenvoudig mutaties verwerken. Heeft een collega informatie nodig over een openstaande factuur van een debiteur? Is er budget voor een nieuwe marketingcampagne? Of loopt de omzet terug en moet je nieuwe klanten gaan zoeken? Je kunt efficiënt en eenvoudig beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over gratis boekhoudprogramma excel.

Gratis Boekhoudprogramma Excel