Exact Cursus Boekhouden

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn immens veel diverse programma’s beschikbaar. Het is dus niet gemakkelijk om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Grip op de zaak

Ieder onlineboekhoudprogramma bevat(standaard) de optie om verschillendegrafieken te maken. Je kunt denken aan een balans, eenwinstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten,dat doet het boekhoudsoftwarevoor je aan de hand van een template. Mocht je een accountanthebben, dan hoeft deze de grafieken alleen nog maar tecontroleren. Je hebt gegevenseenvoudig enleesbaar en kunt simpel analyseren. Je ziet ineen ogenblik in je boekhoudprogramma hoeveel je nog moet betalen enwat je nog moet verkrijgen. Zo weet je wat je nogkunt investeren en wat je jezelf aan loon kanuitkeren. Tevens weet je bijvoorbeeld dankzij deBTW-overzichten onmiddellijk welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij deBTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven jaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien twaalf maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus doorslaggevend om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Veel boekhoudsoftware met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte wijze. De maandkosten en de mogelijkheden die de programma’s voor je boekhouding aanbiedt zijn vanzelfsprekend belangrijk, maar misschien spelen er ook wel andere zaken mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online boekhoudsoftware. Tevens de reputatie van de ondersteuning zal voor velen meespelen. Of de optie van een meekijkfunctie voor je externe boekhouder of belastingadviseur. Eén bepaald aspect zal immer iets belangrijker voor de ene dan voor de andere ondernemer. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle voor- en nadelen van het boekhoudsoftware. Als tip kunnen we je nog meegeven immer te kijken naar de beoordelingen van een boekhoudsoftware. Een goede reputatie houdt in vaak tevreden gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de echte plus- en minpunten van een bepaald boekhoudprogramma.

Op deze websitetonen we diverse boekhoudpakketten.Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het beterepast bij je bedrijf. Heb je er ééngevonden? Vraag dan een gratis proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudsoftware bij je wensenpast.

Pluspunten online boekhouden

Een online programma voor je boekhouding biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je boekhouding overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een apparaat met toegang tot het internet. Daarnaast is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar 1 overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele klikken iets hebt gevonden van wellicht wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik vanonline programma voor je boekhouding heeftverscheidene plussen.

Hoe boekhoud jij?

Boekhoud jij met een offline of een online pakket? Er zijn namelijk veel manieren om te boekhouden. Weet jij al wat voor jou of je onderneming de voordeligste manier is om je boekhouding aan te leggen? Met een eenvoudig boekhoudprogramma ben je zeker van een easy bij te houden boekhouding dan op welk moment je dit nog schriftelijk doet. Klik hier als je meer weten over exact cursus boekhouden.

Scroll naar boven