Exact Boekhoudpakket

Exact Boekhoudpakket

Exact Boekhoudpakket

De meeste boekhoudprogramma’s op deze website zijn online boekhoudprogramma’s. Een online programma is software dat je online kunt bereiken. Heb je internet en een PC, tablet of mobiele telefoon dan kun je bij jouw online boekhouding. Alle gegevens zijn dus in principe immer en overal te bereiken. Online boekhouden heeft diverse voordelen:

  • altijd en overal inzichtelijk: Waar je maar bent, je kunt altijd bij je boekhouding! Je hebt alleen maar internet en een mobiele device nodig. Zo heb je dus te allen tijde inzicht in je boekhouding en kun je de boekhouding te allen tijde en overal bijwerken.
  • Veilig: over het algemeen wordt gedacht dat offline boekhoudsoftware veel veiliger is dan online boekhoudsoftware. Immers is dit niet zo. De gemiddelde PC is snel te hacken en lang niet zo goed beveiligd als de servers waar een online boekhoudprogramma gebruik van maakt. De servers van een online programma zijn goed beveiligd en worden dagelijks geback-upt.
  • Samenwerken met je boekhouder: Met een online boekhoudprogramma kun je makkelijk samenwerken met je boekhouder. jouw boekhouder kan met je eigen inloggegevens je boekhouding inzien en bewerken. Handig toch?!
  • altijd up-to-date: Vrijwel elk programma voegt regelmatig nieuwe functies toe aan hun software. Daar kun jij dan handig gebruik van maken, (vaak) zonder extra kosten!
  • Goedkoper: Online boekhouden is meestal een stuk goedkoper dan offline boekhouden. Naast een offline boekhoudprogramma heb je namelijk ook een goede virusscanner nodig, back-up software en een grote harde schijf. Dit zijn extra bijkomende kosten die je mee moet nemen in je beslissing.
  • gratis helpdesk: Kies je voor online boekhoudsoftware, dan betaal je een vast bedrag per maand. Hierbij zit vrijwel altijd ook kosteloos support bij inbegrepen. Bij offline boekhoudsoftware zit dit in de regel niet inbegrepen en moet je hier extra voor betalen.

Kortom, best veel pluspunten vind je in een online programma!

Een boekhouding opzetten met een programma voor je boekhouding

Het is vanzelfsprekend voor elke ondernemer cruciaal om de administratie bij te houden. Een boekhouding opzetten klinkt dan mogelijkerwijs ook niet heel erg spannend, maar is wel van hoog importantie voor het succes van je bedrijf. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er een aantal belangrijke punten die je moet doen:

Open een zakelijk rekening

Met het openen van een bedrijfsrekening, scheid je de zakelijke en de privé inkomsten en uitgaven. Zo houd je het overzichtelijk en kun je in een oogopslag zien of en hoe je onderneming ervoor staat. Ernaast krijg je een BTW-nummer, waarmee je in aanmerking kan komen voor aftrekposten.

Wees zorgvuldig met het invullen van de boekhouding

Ga vanaf de start van je bedrijf zorgvuldig te werk en zorg immer voor een helder overzicht. Maar met alleen het behoudt van overzicht ben je er nog niet. Het is tevens cruciaal regelmatig je administratie bij te werken. Het bijwerken van een geordende boekhouding neemt eenvoudigweg minder tijd in beslag. Op deze manier win je tijd met je boekhoudsysteem en heb je meer tijd voor je bedrijf.

Boekhoudsoftware vergelijken

Enkele boekhoudsoftware met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte manier. De kosten en de functies die de programma’s voor je boekhouding aanbiedt zijn allicht belangrijk, maar soms spelen er tevens wel andere zaken mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online programma’s voor je boekhouding. Tevens de reputatie van de medewerkers zal voor velen meespelen. Of de mogelijkheid van een meekijkfunctie voor je externe accountant of belastingadviseur. Eén zekere eigenschap zal immer iets meer cruciaal zijn voor de ene dan voor de andere ondernemer. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle goede en slechte criteria van het programma voor je boekhouding. Als hint kunnen we je nog meegeven te allen tijde te kijken naar de reputatie van een boekhoudprogramma. Een goede beoordeling houdt in vele happy gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de werkelijke plus- en minpunten van een bepaald boekhoudprogramma.

Op deze website tonen we allerhande boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het goedkopere past bij je situatie. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een zonder kosten proefaccount aan. Al de boekhoudsoftware die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Voordelen online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je administratie overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een device met toegang tot internet. Daarnaast is een online boekhoudsoftware zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar één overzichtelijk online boekhoudsoftware, waar je binnen enkele klikken iets hebt opgezocht van mogelijkerwijs wel een hele tijd geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft diverse plussen.

Hoe boekhoud jij?

efficiëntere boekhouding dan op welk moment je dit met de hand doet. Klik hier als je meer weten over exact boekhoudpakket.

boekhoudsoftware vergelijken Exact Boekhoudpakket