Exact Boekhouden

Exact Boekhouden

Exact Boekhouden

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ernaast heb je verschil in offline en online software. Tevens heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je tevens automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer natuurlijk en gemakkelijk

Grip op de zaak

Ieder online programma voor je boekhouding bevat (standaard) de optie om diverse grafieken te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het boekhoudprogramma voor je aan de hand van een template. Mocht je een boekhouder hebben, dan hoeft deze de overzichten alleen nog maar te inspecteren. Je hebt gegevens in enkele stappen en leesbaar en kunt eenvoudig analyseren. Je ziet in één ogenblik in je boekhoudprogramma hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet verkrijgen. Zo weet je wat je nog kunt spenderen en wat je jezelf aan loon kan uitkeren. Tevens weet je onder andere dankzij de BTW-overzichten terstond welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven kalenderjaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien jaar worden bewaard. Facturen mag je sinds een aantal jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus belangrijk om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Veel programma’s voor je boekhouding met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte wijze. De maandkosten en de functionaliteit die de programma’s voor je boekhouding aanbiedt zijn uiteraard van belang, maar soms spelen er tevens wel andere zaken mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online programma’s voor je boekhouding. Ook de reputatie van de ondersteuning zal voor velen zwaar wegen. Of de optie van een meekijkfunctie voor je externe accountant of belastingadviseur. Eén zekere eigenschap zal altijd iets meer doorwegen voor de ene dan voor de andere zzp-er. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle voor- en nadelen van het boekhoudsoftware. Als tip kunnen we je nog meegeven te allen tijde te kijken naar de beoordelingen van een boekhoudprogramma. Een goede beoordeling houdt in vele tevreden gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de echte goede en minder goede criteria van een bepaald boekhoudsoftware.

Op deze website tonen we uiteenlopende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het slimste past bij je wensen. Heb je er één gevonden? Vraag dan een zonder kosten proefaccount aan. Al de programma’s voor je boekhouding die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pre’s online boekhouden

Een online programma voor je boekhouding biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je boekhouding overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een apparaat met toegang tot het internet. Daarnaast is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar 1 overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt gevonden van mogelijkerwijs wel een hele tijd geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft verschillende plussen.

Hoe boekhoud jij?

efficiëntere boekhouding dan op welk moment je dit handmatig doet. Klik hier als je meer weten over exact boekhouden.

boekhoudsoftware vergelijken Exact Boekhouden