Eenvoudig Boekhoudprogramma Zzp

Eenvoudig Boekhoudprogramma Zzp

Eenvoudig Boekhoudprogramma Zzp

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ernaast heb je verschil in offline en online software. Tevens heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je ook automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer uiteraard en snel en eenvoudig in gebruik en hoef je nauwelijks kennis te hebben van boekhouden. Bij het andere programma is het allemaal niet zo uiteraard en moet je wel degelijk kennis hebben van boekhouden om je boekhouding te kunnen doen.

Kortom, het is best wel lastig om een goed programma te vinden dat bij jouw onderneming en wensen past!

Een boekhouding opzetten met een boekhoudprogramma

Het is natuurlijk voor elke ondernemer van betekenis om de administratie bij te houden. Een boekhouding bijhouden klinkt dan wellicht tevens niet heel erg spannend, maar is wel van hoog importantie voor het resultaat van je onderneming. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er een aantal belangrijke punten die je moet doen:

Start op tijd met de boekhouding bijhouden

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het inrichten van je boekhouding. Grip hebben op de geldstromen, is grip hebben op de zaak. Daarnaast kun je tevens fiscale voordelen halen uit een overzichtelijke boekhouding, bijvoorbeeld om in aanmerking komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven kalenderjaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien jaar worden bewaard. Facturen mag je sinds enkele jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus doorslaggevend om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zzp-er heb je veel te doen. De boekhouding, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar vaak geen prioriteit. Welbeschouwd is het wel belangrijk dat je de controle houdt over je zaak. Goede boekhoudprogramma is de wijze om dat uit te voeren. Een online boekhoudprogramma maakt het mogelijk om te allen tijde overzicht te hebben in je bedrijf en immer en overal de boekhouding aan te kunnen passen. Een praktisch voorbeeld is facturen in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudsoftware hebben bijvoorbeeld de functie om een foto te maken van een bon en deze gelijk te verwerken in het online boekhoudsysteem. Het bonnetje kan in de prullenbak en de inhoud van de afbeelding hoef je later alleen nog maar even in te vullen in je boekhoudsoftware. Geen rondslingerende papieren meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte wijze van werken om te boekhouden.

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het goedkopere past bij je behoften. Heb je er een gevonden? Vraag dan een voor niks proefaccount aan. Al de boekhoudsoftware die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pre’s online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je administratie overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een computer met toegang tot internet. Ook is een online boekhoudsoftware zeer veilig in het gebruik en je bewaart easy je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar een overzichtelijk online boekhoudsoftware, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt gevonden van misschien wel een hele tijd geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft verscheidene plussen.

Op je pc, tablet én smartphone

Veel administratie software biedt de mogelijkheid om het programma te gebruiken op verscheidene apparaten, zoals je pc, tablet én smartphone met een app. Met een online boekhoudprogramma. kun je de boekhouding overal mee naartoe nemen. Op die manier kun je immer bij de juiste informatie en kun je snel nieuwe informatie aanpassen. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je administratie met een programma voor je boekhouding, kun je simpel informatie opvragen. Heeft een collega gegevens nodig over een factuur van een klant? Is er budget voor een nieuwe marketingcampagne? Of lopen de inkomsten terug en moet je nieuwe opdrachten gaan zoeken? Je kunt efficiënt en niet moeilijk beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over eenvoudig boekhoudprogramma zzp.

boekhoudsoftware vergelijken Eenvoudig Boekhoudprogramma Zzp