Cloud Boekhouding

Cloud Boekhouding

Cloud Boekhouding

De meeste boekhoudprogramma’s op deze website zijn online boekhoudprogramma’s. Een online programma is software dat je online kunt bereiken. Heb je internet en een PC, tablet of smartphone dan kun je bij jouw online boekhouding. Alle gegevens zijn dus in principe te allen tijde en overal te bereiken. Online boekhouden heeft uiteenlopende voordelen:

  • te allen tijde en overal inzichtelijk: Waar je maar bent, je kunt immer bij je boekhouding! Je hebt alleen maar internet en een mobiele device nodig. Zo heb je dus immer inzicht in je boekhouding en kun je de boekhouding altijd en overal bijwerken.
  • Veilig: vaak wordt gedacht dat offline boekhoudsoftware veel veiliger is dan online boekhoudsoftware. Per slot van rekening is dit niet zo. De gemiddelde PC is snel te hacken en lang niet zo goed beveiligd als de servers waar een online boekhoudprogramma gebruik van maakt. De servers van een online programma zijn goed beveiligd en worden dagelijks geback-upt.
  • Samenwerken met je boekhouder: Met een online boekhoudprogramma kun je snel samenwerken met je boekhouder. jouw boekhouder kan met je eigen inloggegevens je boekhouding inzien en bewerken. Handig toch?!
  • te allen tijde up-to-date: Vrijwel elk programma voegt regelmatig nieuwe functies toe aan hun software. Daar kun jij dan handig gebruik van maken, (vaak) zonder extra kosten!
  • Goedkoper: Online boekhouden is meestal een stuk voordeliger dan offline boekhouden. Naast een offline boekhoudprogramma heb je namelijk ook een goede virusscanner nodig, back-up software en een grote harde schijf. Dit zijn extra bijkomende kosten die je mee moet nemen in je beslissing.
  • gratis helpdesk: Kies je voor online boekhoudsoftware, dan betaal je een vast bedrag per maand. Hierbij zit in de regel tevens gratis support bij inbegrepen. Bij offline boekhoudsoftware zit dit in de regel niet inbegrepen en moet je hier extra voor betalen.

Kortom, best veel voordelen vind je in een online programma!

Een boekhouding opzetten met een boekhoudprogramma

Het is natuurlijk voor elke ondernemer van betekenis om de boekhouding bij te houden. Een administratie beginnen klinkt dan soms tevens niet heel erg spannend, maar is wel van groot belang voor het succes van je onderneming. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er meerdere belangrijke punten die je moet doen:

Start op tijd met de boekhouding bijhouden

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het aanmaken van je administratie. Grip hebben op de geldstromen, is grip hebben op de zaak. Ernaast kun je ook belastingvoordelen halen uit een overzichtelijke boekhouding, bijvoorbeeld om in aanmerking komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven twaalf maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien kalenderjaar worden bewaard. Facturen mag je sinds enkele jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus doorslaggevend om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zzp-er heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, tevens wel administratie, is daar onderdeel van, maar meestal geen hoofdpunt. Per slot van rekening is het wel belangrijk dat je de controle houdt over jouw onderneming. Goede boekhoudsoftware is de wijze om dat uit te voeren. Een online boekhoudsoftware maakt het een mogelijkheid om altijd overzicht te hebben in je ondernemeing en altijd en overal de boekhouding aan te kunnen passen. Een voorbeeld uit de praktijk is facturen in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudprogramma’s hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om een foto te maken van een bon en deze gelijk te uploaden in het online boekhoudsysteem. Het bonnetje kan in de prullenbak en de inhoud van de foto hoef je in een later stadium alleen nog maar even over te typen in je programma voor je boekhouding. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte werkmethode om te administreren.

Op deze website tonen we allerlei boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het betere past bij je situatie. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een zonder kosten proefaccount aan. Al de programma’s voor je boekhouding die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pluspunten online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je administratie overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een device met toegang tot internet. Daarnaast is een online boekhoudsoftware zeer veilig in het gebruik en je bewaart gemakkelijk je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar één overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt opgezocht van mogelijkerwijs wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft verschillende voordelen.

Op je pc, tablet én smartphone

Veel administratie software biedt de mogelijkheid om het programma te gebruiken op verscheidene apparaten, zoals je pc, tablet én mobieltje met een app. Met een online boekhoudprogramma. kun je de boekhouding overal mee naartoe nemen. Op die manier heb je altijd beschikking over de juiste gegevens en kun je eenvoudig nieuwe gegevens invoeren. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je administratie met een boekhoudprogramma, kun je eenvoudig mutaties opvragen. Heeft een collega gegevens nodig over de betaling van een debiteur? Is er ruimte voor een nieuwe marketingcampagne? Of loopt de omzet terug en moet je nieuwe opdrachten gaan zoeken? Je kunt gemakkelijk beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over cloud boekhouding.

boekhoudsoftware vergelijken Cloud Boekhouding