Boekhoudsoftware

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn bovenmatig veel verschillende programma’s beschikbaar. Het is dus niet gemakkelijk om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Grip op de zaak

Ieder onlineprogramma voor je boekhouding bevat(standaard) de optie om verschillendegrafieken te maken. Je kunt denken aan een balans, eenwinstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten,dat doet het boekhoudprogrammavoor je aan de hand van een template. Mocht je een accountanthebben, dan hoeft deze de grafieken alleen nog maar tecontroleren. Je hebt informatiein enkele stappen enleesbaar en kunt simpel analyseren. Je ziet in1 oogopslag in je boekhoudprogramma hoeveel je nog moet betalen enwat je nog moet verwerven. Zo weet je wat je nogkunt uitgeven en wat je jezelf aan salaris kanuitkeren. Tevens weet je onder andere dankzij deBTW-overzichten gauw welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij deBTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven kalenderjaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien jaar worden bewaard. Facturen mag je sinds enkele jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus belangrijk om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als ondernemer heb je veel te doen. De boekhouding, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar in de regel geen prioriteit. Per slot van rekening is het wel belangrijk dat je de controle houdt over je zaak. Goede boekhoudprogramma is de wijze om dat te doen. Een online boekhoudprogramma maakt het mogelijk om te allen tijde inzicht te hebben in je bedrijf en altijd en overal de boekhouding bij te kunnen werken. Een voorbeeld uit de praktijk is bonnetjes in de boekhouding krijgen. Veel programma’s voor je boekhouding hebben onder meer de functie om een afbeelding te maken van een kassabon en deze direct te verwerken in het online boekhoudsysteem. Het bonnetje kan weg en de informatie van de foto hoef je later alleen nog maar even over te nemen in je programma voor je boekhouding. Geen rondslingerende papieren meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte werkmethode om te administreren.

Op deze websitetonen we diverse boekhoudpakketten.Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het voordeligstepast bij je bedrijf. Heb je er eengevonden? Vraag dan een gratis proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudprogramma bij je ondernemingpast.

Pluspunten online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je boekhouding overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is internet en een computer met toegang tot het internet. Ernaast is een online boekhoudsoftware zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar 1 overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt gevonden van soms wel een hele tijd geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik vanonline boekhoudsoftware heeftdiverse plussen.

Hoe boekhoud jij?

efficiëntere boekhouding dan wanneer je dit handmatig doet. Klik hier als je meer weten over boekhoudsoftware.

boekhoudsoftware vergelijken
Scroll naar boven