Boekhoudsoftware Gratis

Boekhoudsoftware Gratis

Boekhoudsoftware Gratis

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ook heb je verschil in offline en online software. Ook heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je tevens automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer vanzelfsprekend en easy

Grip op de zaak

Ieder online boekhoudprogramma bevat (standaard) de mogelijkheid om diverse overzichten te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het boekhoudprogramma voor je aan de hand van een template. Mocht je een boekhouder hebben, dan hoeft deze de grafieken alleen nog maar te inspecteren. Je hebt informatie efficiënt en overzichtelijk en kunt eenvoudig analyseren. Je ziet in een ogenblik in je boekhoudprogramma hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet verwerven. Zo weet je wat je nog kunt spenderen en wat je jezelf aan salaris kan uitkeren. Ook weet je bijvoorbeeld dankzij de BTW-overzichten meteen welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven kalenderjaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien 12 maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van belang om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandige heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar meestal geen hoofdpunt. Immers is het wel van belang dat je de vinger aan de pols houdt over jouw zaak. Goede boekhoudsoftware is de wijze om dat uit te voeren. Een online boekhoudsoftware maakt het een mogelijkheid om altijd overzicht te hebben in je zaak en immer en overal de boekhouding te actualiseren. Een bruikbaar voorbeeld is facturen in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudsoftware hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om een foto te maken van een kassabon en deze direct te versturen in het online boekhoudsysteem. Het bonnetje kan in de prullenbak en de inhoud van de foto hoef je later alleen nog maar even te verwerken in je boekhoudsoftware. Geen rondslingerende papieren meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte methode van werken om te boekhouden.

Op deze website tonen we uiteenlopende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het slimste past bij je bedrijf. Heb je er één gevonden? Vraag dan een zonder kosten proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudprogramma bij je bedrijf past.

Pluspunten online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je boekhouding overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is internet en een apparaat met toegang tot internet. Ook is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart gemakkelijk je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar een overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt opgezocht van mogelijkerwijs wel jaren geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft verscheidene voordelen.

Eenvoudig en in enkele stappen en niet moeilijk met je boekhoudsoftware werken

Met behulp van een goede en overzichtelijke boekhoudsoftware kun je eenvoudig en eenvoudig je onderneming leiden. Dit doe je over het algemeen door het tussendoor bijwerken van de boekhouding. Het bijwerken van de boekhouding kan al in 30 minuten van je tijd. Digitaal boekhouden kun je dus eenvoudig zelf doen met boekhoudsoftware. Ernaast biedt veel software administratieve koppelingsmogelijkheden met onder andere de bank. Door middel van een online boekhoudprogramma kun je op elk moment van de dag, binnen een paar klikken zien hoe je onderneming er voor staat. Ben je niet helemaal zeker van jezelf, dan kun je altijd nog een boekhouder zoeken om je met zekere aspecten te helpen. Er zijn tevens boekhoudsystemen die een meekijkfunctie bieden voor een accountant. De accountant hoeft in de meeste gevallen alleen nog maar na te gaan of alles klopt en kun je eventueel zelfs op afstand te hulp schieten. Klik hier als je meer weten over boekhoudsoftware gratis.

Boekhoudsoftware Gratis