Boekhoudprogramma's Overzicht

Boekhoudprogramma’s Overzicht

Boekhoudprogramma's Overzicht

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Daarnaast heb je verschil in offline en online software. Tevens heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je ook automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Ook is het ene boekhoudprogramma zeer zeker en easy

Een boekhouding opzetten met een boekhoudprogramma

Het is natuurlijk voor elke ondernemer van invloed om de boekhouding bij te houden. Een boekhouding opzetten klinkt dan misschien ook niet heel erg spannend, maar is wel van hoog importantie voor het succes van jouw zaak. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er meerdere belangrijke punten die je moet doen:

Start op tijd met de boekhouding bijhouden

Je kunt niet snel genoeg beginnen met het opzetten van je administratie. Grip hebben op de in- en uitgaven, is grip hebben op de zaak. Ernaast kun je tevens belastingvoordelen halen uit een overzichtelijke boekhouding, onder meer om in aanmerking komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven twaalf maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien jaar worden bewaard. Facturen mag je sinds een aantal jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van betekenis om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandig ondernemer heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar meestal geen hoofdpunt. Per slot van rekening is het wel belangrijk dat je de controle houdt over jouw zaak. Goede boekhoudprogramma is de manier om dat uit te voeren. Een online boekhoudsoftware maakt het mogelijk om te allen tijde inzicht te hebben in je zaak en te allen tijde en overal de administratie te actualiseren. Een voorbeeld uit de praktijk is facturen in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudprogramma’s hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om een foto te maken van een factuur en deze gelijk te versturen in het online boekhoudsysteem. De factuur kan weg en de inhoud van de foto hoef je later alleen nog maar even te verwerken in je boekhoudprogramma. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte werkmethode om te boekhouden.

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het betere past bij je onderneming. Heb je er een gevonden? Vraag dan een voor niks proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudsoftware bij je zaak past.

Voordelen online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je administratie overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een computer met toegang tot internet. Daarnaast is een online boekhoudsoftware zeer veilig in het gebruik en je bewaart gemakkelijk je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar 1 overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt opgezocht van mogelijkerwijs wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft verscheidene voordelen.

Er zijn programma’s voor online boekhouden voor de zelfstandige ondernemer of voor de grote ondernemer. Ook heb je verschil in offline en online boekhoudprogramma’s. Een offline boekhoudprogramma installeer je op je desktop computer, een online boekhoudprogramma hoef je niet te installeren. Deze is altijd via het internet te bereiken. Ook heeft ieder programma voor je boekhouding weer zijn eigen eigenschappen en voordelen. Bij het ene boekhoudprogrammakun je de boekhouding bijhouden en factureren. Bij een ander programma voor je boekhouding kun je weer automatisch aangifte van de btw doen of je uren invoeren. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer intuitief werkend en eenvoudig in gebruik en hoef je weinig kennis te hebben van boekhouden. Bij het andere programma voor je boekhouding is het wellicht niet zo vanzelfsprekend en moet je juist veel kennis bezitten Klik hier als je meer weten over boekhoudprogramma’s overzicht.

boekhoudsoftware vergelijken Boekhoudprogramma's Overzicht