Boekhoudprogramma Zzp Rabobank

Boekhoudprogramma Zzp Rabobank

Boekhoudprogramma Zzp Rabobank

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ook heb je verschil in offline en online software. Ook heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je ook automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer vanzelfsprekend en in enkele stappen en niet moeilijk in gebruik en hoef je nauwelijks kennis te hebben van boekhouden. Bij het andere programma is het allemaal niet zo zeker en moet je wel degelijk kennis hebben van boekhouden om je boekhouding te kunnen doen.

Kortom, het is best wel lastig om een goed programma te vinden dat bij jouw bedrijf en wensen past!

Grip op de zaak

Ieder online boekhoudsoftware bevat (standaard) de optie om diverse overzichten te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het boekhoudsoftware voor je aan de hand van een template. Mocht je een accountant hebben, dan hoeft deze de overzichten alleen nog maar te inspecteren. Je hebt informatie efficiënt en leesbaar en kunt eenvoudig analyseren. Je ziet in 1 oogopslag in je boekhoudprogramma hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet bekomen. Zo weet je wat je nog kunt uitgeven en wat je jezelf aan salaris kan uitkeren. Ook weet je bijvoorbeeld dankzij de BTW-overzichten aanstonds welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven jaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien 12 maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus belangrijk om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandig ondernemer heb je veel te doen. De boekhouding, tevens wel administratie, is daar onderdeel van, maar vaak geen hoofdpunt. Welbeschouwd is het wel belangrijk dat je de vinger aan de pols houdt over je bedrijf. Goede boekhoudprogramma is de wijze om dat bij te houden. Een online programma voor je boekhouding maakt het een optie om immer overzicht te hebben in je bedrijf en te allen tijde en overal de administratie te actualiseren. Een voorbeeld uit de praktijk is bonnetjes in de boekhouding krijgen. Veel programma’s voor je boekhouding hebben bijvoorbeeld de functie om een foto te maken van een kassabon en deze direct te verwerken in het online boekhoudsysteem. Het bonnetje kan in de prullenbak en de inhoud van de foto hoef je in een later stadium alleen nog maar even over te nemen in je boekhoudsoftware. Geen rondslingerende papieren meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte methode van werken om te administreren.

Op deze website tonen we allerhande boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het slimste past bij je wensen. Heb je er een gevonden? Vraag dan een zonder extra kosten proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudprogramma bij je wensen past.

Voordelen online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je administratie overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een device met toegang tot het internet. Ernaast is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart easy je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar 1 overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt opgezocht van soms wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft verschillende voordelen.

Hoe boekhoud jij?

Boekhoud jij met een offline of een online pakket? Er zijn eigenlijk veel manieren om te boekhouden. Weet jij al wat voor jou of jouw VOF de voordeligste manier is om je boekhouding bij te houden? Met een goed boekhoudprogramma ben je verzekerd van een eenvoudig en niet moeilijk bij te houden boekhouding dan op welk moment je dit nog schriftelijk doet. Klik hier als je meer weten over boekhoudprogramma zzp rabobank.

Boekhoudprogramma Zzp Rabobank