Boekhoudprogramma Mac

Boekhoudprogramma Mac

Boekhoudprogramma Mac

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ook heb je verschil in offline en online software. Tevens heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je tevens automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer vanzelfsprekend en in enkele stappen en eenvoudig in gebruik en hoef je nauwelijks kennis te hebben van boekhouden. Bij het andere programma is het allemaal niet zo allicht en moet je wel degelijk kennis hebben van boekhouden om je boekhouding te kunnen doen.

Kortom, het is best wel lastig om een goed programma te vinden dat bij jouw eenmanszaak en wensen past!

Een boekhouding opzetten met een boekhoudprogramma

Het is natuurlijk voor elke ondernemer belangrijk om de boekhouding bij te houden. Een boekhouding bijhouden klinkt dan misschien tevens niet heel erg spannend, maar is wel van groot belang voor het resultaat van je onderneming. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er een aantal belangrijke punten die je moet doen:

Start op tijd met de boekhouding bijhouden

Je kunt niet snel genoeg starten met het opzetten van je boekhouding. Grip hebben op de in- en uitgaven, is grip hebben op de bedrijfsvoering. Ernaast kun je ook belastingvoordelen halen uit een overzichtelijke boekhouding, bijvoorbeeld om in aanmerking komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven kalenderjaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien jaar worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van belang om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Enkele programma’s voor je boekhouding met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte manier. De maandkosten en de functies die de programma’s voor je boekhouding aanbiedt zijn allicht leidend, maar misschien spelen er ook wel andere zaken mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online boekhoudsoftware. Tevens de reputatie van de helpdesk zal voor velen zwaar wegen. Of de optie van een meekijkfunctie voor je externe accountant of belastingadviseur. Eén bepaald aspect zal altijd iets meer van belang zijn voor de ene dan voor de andere ondernemer. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle voor- en nadelen van het boekhoudsoftware. Als tip kunnen we je nog meegeven altijd te kijken naar de reputatie van een programma voor je boekhouding. Een goede reputatie houdt in over het algemeen tevreden gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de echte plus- en minpunten van een bepaald boekhoudsoftware.

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het slimste past bij je zaak. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een zonder kosten proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het programma voor je boekhouding bij je wensen past.

Pre’s online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je boekhouding overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een device met toegang tot het internet. Ernaast is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar een overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele klikken iets hebt gevonden van mogelijkerwijs wel een hele tijd geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online programma voor je boekhouding heeft verschillende voordelen.

Op je pc, tablet én mobiele telefoon

Veel boekhouding software biedt de mogelijkheid om het programma te gebruiken op diverse apparaten, zoals je pc, tablet én smartphone met een app. Met een online programma voor je boekhouding. kun je de administratie overal mee naartoe nemen. Op die manier heb je te allen tijde beschikking over de juiste gegevens en kun je eenvoudig nieuwe mutaties invoeren. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je administratie met een programma voor je boekhouding, kun je simpel informatie opvragen. Heeft een collega gegevens nodig over de betaling van een crediteur? Is er budget voor een nieuwe marketingcampagne? Of loopt de omzet terug en moet je nieuwe orders gaan aantrekken? Je kunt gemakkelijk beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over boekhoudprogramma mac.

boekhoudsoftware vergelijken Boekhoudprogramma Mac