Boekhoudprogramma Mac

Boekhoudprogramma Mac

Boekhoudprogramma Mac

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ook heb je verschil in offline en online software. Tevens heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je ook automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer uiteraard en gemakkelijk

Een boekhouding opzetten met een boekhoudprogramma

Het is natuurlijk voor elke ondernemer cruciaal om de administratie bij te houden. Een boekhouding beginnen klinkt dan mogelijkerwijs ook niet heel erg spannend, maar is wel van hoog importantie voor het winstbejag van je zaak. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er een aantal belangrijke punten die je moet doen:

Start op tijd met de boekhouding bijhouden

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het aanmaken van je administratie. Grip hebben op de geldstromen, is grip hebben op de bedrijfsvoering. Daarnaast kun je tevens belastingvoordelen halen uit een overzichtelijke boekhouding, bijvoorbeeld om in aanmerking komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven kalenderjaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien jaar worden bewaard. Facturen mag je sinds enkele jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus cruciaal om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Verschillende boekhoudprogramma’s met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte wijze. De kosten en de functionaliteit die de boekhoudprogramma’s aanbiedt zijn allicht van belang, maar soms spelen er tevens wel andere eigenschappen mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online boekhoudsoftware. Tevens de reputatie van de supportdesk zal voor velen meespelen in de afweging. Of de mogelijkheid van een meekijkfunctie voor je externe boekhouder of fiscaal raadgever. Eén bepaalde eigenschap zal altijd iets meer doorwegen voor de ene dan voor de andere zzp-er. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle voor- en nadelen van het programma voor je boekhouding. Als hint kunnen we je nog meegeven immer te kijken naar de reputatie van een boekhoudprogramma. Een goede reputatie betekent vaak happy gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de werkelijke voor- en nadelen van een bepaald programma voor je boekhouding.

Op deze website tonen we verschillende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het beste past bij je zaak. Heb je er een gevonden? Vraag dan een kosteloos proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het programma voor je boekhouding bij je behoften past.

Pre’s online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je boekhouding overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is internet en een computer met toegang tot het internet. Daarnaast is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart efficiënt en eenvoudig je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar één overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt opgezocht van wellicht wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft verschillende voordelen.

Hoe boekhoud jij?

Boekhoud jij met een offline of een online pakket? Er zijn in de praktijk veel manieren om te boekhouden. Weet jij al wat voor jou of je VOF de goede wijze is om je boekhouding aan te leggen? Met een slim boekhoudprogramma ben je zeker van een easy bij te houden boekhouding dan op welk moment je dit handmatig doet. Klik hier als je meer weten over boekhoudprogramma mac.

Boekhoudprogramma Mac