Boekhoudprogramma Kopen

Boekhoudprogramma Kopen

Boekhoudprogramma Kopen

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ernaast heb je verschil in offline en online software. Ook heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je ook automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer vanzelfsprekend en snel en niet moeilijk in gebruik en hoef je nauwelijks kennis te hebben van boekhouden. Bij het andere programma is het allemaal niet zo zeker en moet je wel degelijk kennis hebben van boekhouden om je administratie te kunnen doen.

Kortom, het is best wel lastig om een goed programma te vinden dat bij jouw bedrijf en wensen past!

Grip op de zaak

Ieder online programma voor je boekhouding bevat (standaard) de mogelijkheid om verschillende overzichten te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het boekhoudsoftware voor je aan de hand van een template. Mocht je een accountant hebben, dan hoeft deze de grafieken alleen nog maar te controleren. Je hebt gegevens in enkele stappen en overzichtelijk en kunt simpel analyseren. Je ziet in 1 ogenblik in je boekhoudsoftware hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet bekomen. Zo weet je wat je nog kunt spenderen en wat je jezelf aan loon kan uitkeren. Tevens weet je onder andere dankzij de BTW-overzichten subiet welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven twaalf maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien twaalf maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van betekenis om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als ondernemer heb je veel te doen. De boekhouding, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar vaak geen prioriteit. Toch ook is het wel belangrijk dat je de vinger aan de pols houdt over je onderneming. Goede programma voor je boekhouding is de manier om dat te doen. Een online boekhoudsoftware maakt het mogelijk om immer inzicht te hebben in je bedrijf en immer en overal de administratie bij te kunnen werken. Een voorbeeld uit de praktijk is uitgaven in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudprogramma’s hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om een foto te maken van een kassabon en deze gelijk te versturen in het online boekhoudsysteem. De factuur kan weg en de inhoud van de afbeelding hoef je later alleen nog maar even over te nemen in je boekhoudprogramma. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte wijze van werken om te administreren.

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het voordeligste past bij je behoften. Heb je er één gevonden? Vraag dan een voor niks proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudsoftware bij je behoften past.

Pluspunten online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel voordelen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je boekhouding overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is internet en een apparaat met toegang tot het internet. Ook is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig en simpel je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar één overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele klikken iets hebt gevonden van misschien wel jaren geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft verscheidene plussen.

Op je pc, tablet én smartphone

Veel administratie software biedt de mogelijkheid om het programma te gebruiken op diverse apparaten, zoals je pc, tablet én mobieltje met een app. Met een online boekhoudprogramma. kun je de administratie overal mee naartoe nemen. Op die wijze kun je altijd bij de juiste gegevens en kun je eenvoudig nieuwe informatie invoeren. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je boekhouding met een programma voor je boekhouding, kun je snel gegevens opvragen. Heeft een medewerker informatie nodig over een openstaande factuur van een debiteur? Is er budget voor een nieuwe marketingcampagne? Of loopt de omzet terug en moet je nieuwe opdrachten gaan aantrekken? Je kunt gemakkelijk beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over boekhoudprogramma kopen.

boekhoudsoftware vergelijken Boekhoudprogramma Kopen