
De meeste boekhoudprogramma’s op deze website zijn online boekhoudprogramma’s. Een online programma is software dat je online kunt bereiken. Heb je internet en een PC, tablet of mobiele telefoon dan kun je bij jouw online boekhouding. Alle gegevens zijn dus in principe altijd en overal te bereiken. Online boekhouden heeft allerhande voordelen:
- immer en overal inzichtelijk: Waar je maar bent, je kunt immer bij je boekhouding! Je hebt alleen maar internet en een mobiele device nodig. Zo heb je dus te allen tijde inzicht in je boekhouding en kun je de boekhouding altijd en overal bijwerken.
- Veilig: vaak wordt gedacht dat offline boekhoudsoftware veel veiliger is dan online boekhoudsoftware. Per slot van rekening is dit niet zo. De gemiddelde PC is easy te hacken en lang niet zo goed beveiligd als de servers waar een online boekhoudprogramma gebruik van maakt. De servers van een online programma zijn goed beveiligd en worden dagelijks geback-upt.
- Samenwerken met je boekhouder: Met een online boekhoudprogramma kun je simpel samenwerken met je boekhouder. je boekhouder kan met je eigen inloggegevens jouw boekhouding inzien en bewerken. Handig toch?!
- te allen tijde up-to-date: Vrijwel elk programma voegt regelmatig nieuwe functies toe aan hun software. Daar kun jij dan handig gebruik van maken, (vaak) zonder extra kosten!
- Goedkoper: Online boekhouden is meestal een stuk voordeliger dan offline boekhouden. Naast een offline boekhoudprogramma heb je namelijk ook een goede virusscanner nodig, back-up software en een grote harde schijf. Dit zijn extra bijkomende onkosten die je mee moet nemen in je beslissing.
- zonder extra kosten helpdesk: Kies je voor online boekhoudsoftware, dan betaal je een vast bedrag per maand. Hierbij zit normaal gesproken tevens gratis support bij inbegrepen. Bij offline boekhoudsoftware zit dit vaak niet inbegrepen en moet je hier extra voor betalen.
Kortom, best veel pre’s vind je in een online programma!
Boekhoudprogramma vergelijken
Op deze website tonen we verscheidene boekhoudprogramma’s. Denk aan een boekhoudprogramma voor stichtingen en verenigingen, etc. Via de filters kun je een boekhoudpakket zoeken dat het slimste past bij je onderneming. Heb je enkele boekhoudpakketten gevonden? Vraag dan voor niks en vrijblijvend enkele proefaccounts aan, zodat je goed alle boekhoudsoftware kunt vergelijken. Alle boekhoudsoftware die wordt getoond op deze website voldoet aan de eisen van de Belastingdienst en zijn dus zeer geschikte en goede boekhoudprogramma’s.
Let ook op de reviews. Daarmee kun je vaak een goed beeld krijgen van de gebruikerservaringen van andere ondernemers.
Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst
De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven twaalf maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien kalenderjaar worden bewaard. Facturen mag je sinds enkele jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van belang om de bonnetjes goed te bewaren.
Gebruik boekhoudsoftware
Een administratie opzetten klinkt misschien als veel werk, vooral omdat je met veel regels rekening moet houden. Gelukkig biedt boekhouding software de oplossing. Je kunt veel handelingen en processen automatiseren. Zo is er boekhoudsoftware voor handen die automatisch een BTW-overzicht voor je kan maken, waarmee je vervolgens elektronisch aangifte kunt doen. Met boekhoudsystemen wordt de administratie een stuk overzichtelijker en minder tijdrovend. Klik hier als je meer weten over boekhoudprogramma gratis.

