Boekhouden Exact

Boekhouden Exact

Boekhouden Exact

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ook heb je verschil in offline en online software. Ook heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je ook automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer vanzelfsprekend en eenvoudig

Grip op de zaak

Ieder online boekhoudprogramma bevat (standaard) de optie om diverse overzichten te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het programma voor je boekhouding voor je aan de hand van een template. Mocht je een boekhouder hebben, dan hoeft deze de grafieken alleen nog maar te controleren. Je hebt gegevens efficiënt en leesbaar en kunt eenvoudig analyseren. Je ziet in een ogenblik in je boekhoudsoftware hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet verkrijgen. Zo weet je wat je nog kunt spenderen en wat je jezelf aan loon kan uitkeren. Ook weet je bijvoorbeeld dankzij de BTW-overzichten gauw welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven twaalf maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien 12 maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds een aantal jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus belangrijk om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandige heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, tevens wel administratie, is daar onderdeel van, maar vaak geen hoofdpunt. Immers is het wel van belang dat je de controle houdt over je onderneming. Goede programma voor je boekhouding is de wijze om dat te doen. Een online boekhoudsoftware maakt het een optie om altijd overzicht te hebben in je zaak en immer en overal de boekhouding te actualiseren. Een voorbeeld uit de praktijk is uitgaven in de boekhouding krijgen. Veel programma’s voor je boekhouding hebben onder meer de mogelijkheid om een foto te maken van een kassabon en deze gelijk te versturen in het online boekhoudsysteem. Het bonnetje kan weg en de inhoud van de afbeelding hoef je in een later stadium alleen nog maar even in te vullen in je boekhoudprogramma. Geen rondslingerende papieren meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte methode van werken om te administreren.

Op deze website tonen we allerhande boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het slimste past bij je wensen. Heb je er een gevonden? Vraag dan een gratis proefaccount aan. Al de boekhoudsoftware die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pre’s online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel voordelen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je boekhouding overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een computer met toegang tot het internet. Ernaast is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart in enkele stappen en eenvoudig je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar 1 overzichtelijk online boekhoudsoftware, waar je binnen enkele klikken iets hebt opgezocht van misschien wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft diverse plussen.

Hoe boekhoud jij?

efficiëntere boekhouding dan wanneer je dit nog schriftelijk doet. Klik hier als je meer weten over boekhouden exact.

Boekhouden Exact