Beste Boekhoudprogramma Mkb

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ernaast heb je verschil in offline en online software. Ook heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je tevens automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Ook is het ene boekhoudprogramma zeer vanzelfsprekend en gemakkelijk

Grip op de zaak

Ieder onlineboekhoudprogramma bevat(standaard) de mogelijkheid om verschillendeoverzichten te maken. Je kunt denken aan een balans, eenwinstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten,dat doet het boekhoudsoftwarevoor je aan de hand van een template. Mocht je een accountanthebben, dan hoeft deze de overzichten alleen nog maar teinspecteren. Je hebt gegevenssnel enoverzichtelijk en kunt eenvoudig analyseren. Je ziet in1 ogenblik in je boekhoudsoftware hoeveel je nog moet betalen enwat je nog moet verwerven. Zo weet je wat je nogkunt spenderen en wat je jezelf aan salaris kanuitkeren. Ook weet je bijvoorbeeld dankzij deBTW-overzichten linearecta welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij deBTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven 12 maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien jaar worden bewaard. Facturen mag je sinds een aantal jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus belangrijk om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Diverse boekhoudprogramma’s met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte wijze. De maandkosten en de functies die de boekhoudsoftware aanbiedt zijn uiteraard van belang, maar soms spelen er ook wel andere zaken mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online programma’s voor je boekhouding. Ook de reputatie van de supportdesk zal voor velen meespelen in de afweging. Of de beschikbaarheid van een meekijkfunctie voor je externe boekhouder of belastingadviseur. Eén bepaalde eigenschap zal te allen tijde iets meer doorwegen voor de ene dan voor de andere ondernemer. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle goede en slechte criteria van het boekhoudsoftware. Als hulp kunnen we je nog meegeven te allen tijde te kijken naar de reputatie van een boekhoudprogramma. Een goede reputatie betekent over het algemeen happy gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de werkelijke plus- en minpunten van een bepaald programma voor je boekhouding.

Op deze websitetonen we allerlei boekhoudpakketten.Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het slimstepast bij je onderneming. Heb je er ééngevonden? Vraag dan een kosteloos proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudprogramma bij je zaakpast.

Pluspunten online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je administratie overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is internet en een apparaat met toegang tot internet. Daarnaast is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart easy je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar een overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele klikken iets hebt opgezocht van wellicht wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik vanonline boekhoudsoftware heeftdiverse plussen.

Er zijn boekhoudprogramma’s voor de kleine ondernemer of voor de grote ondernemer. Ook heb je verschil in offline en online cloud apps voor online boekhouden. Een offline boekhoudprogramma installeer je op je desktop computer, een online boekhoudprogramma hoef je niet te installeren. Deze is te allen tijde waar je maar bent te gebruiken. Ook heeft ieder boekhoudprogramma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma voor je boekhoudingkun je de boekhouding bijhouden en factureren. Bij een ander programma voor je boekhouding kun je weer automatisch btw-aangifte doen of je gewerkte tijd bijhouden. Ook is het ene programma voor je boekhouding zeer vanzelfsprekend en eenvoudig in gebruik en hoef je bijna geen te weten over boekhouden. Bij het andere boekhoudprogramma is het misschien niet zo gemakkelijk en moet je juist veel kennis hebben van boekhoudprogramma om je boekhouding te kunnen doen. Klik hier als je meer weten over beste boekhoudprogramma mkb.

boekhoudsoftware vergelijken
Scroll naar boven