Beste Boekhoudprogramma 2017

Beste Boekhoudprogramma 2017

Beste Boekhoudprogramma 2017

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Daarnaast heb je verschil in offline en online software. Ook heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je ook automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer allicht en easy

Een boekhouding opzetten met een boekhoudsoftware

Het is vanzelfsprekend voor elke ondernemer belangrijk om de boekhouding bij te houden. Een administratie opzetten klinkt dan soms tevens niet heel erg spannend, maar is wel van hoog importantie voor het resultaat van je onderneming. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er een aantal belangrijke punten die je moet doen:

Start op tijd met de boekhouding bijhouden

Je kunt niet op tijd genoeg starten met het opzetten van je administratie. Grip hebben op de financiën, is grip hebben op de bedrijfsvoering. Ook kun je tevens fiscale voordelen halen uit een overzichtelijke boekhouding, onder andere om in aanmerking komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven 12 maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien jaar worden bewaard. Facturen mag je sinds enkele jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van belang om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zzp-er heb je veel te doen. De boekhouding, tevens wel administratie, is daar onderdeel van, maar meestal geen prioriteit. Uiteindelijk is het wel van belang dat je de vinger aan de pols houdt over je onderneming. Goede boekhoudsoftware is de manier om dat bij te houden. Een online boekhoudsoftware maakt het mogelijk om te allen tijde inzicht te hebben in je bedrijf en te allen tijde en overal de boekhouding aan te kunnen passen. Een praktisch voorbeeld is bonnetjes in de boekhouding krijgen. Veel programma’s voor je boekhouding hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om een afbeelding te maken van een bon en deze gelijk te e-mailen in het online boekhoudsysteem. Het bonnetje kan in de prullenbak en de informatie van de foto hoef je in een later stadium alleen nog maar even in te vullen in je programma voor je boekhouding. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte manier van werken om te administreren.

Op deze website tonen we allerlei boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het voordeligste past bij je situatie. Heb je er een gevonden? Vraag dan een gratis proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het programma voor je boekhouding bij je situatie past.

Pre’s online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je administratie overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een device met toegang tot het internet. Ook is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar 1 overzichtelijk online boekhoudsoftware, waar je binnen enkele klikken iets hebt opgezocht van misschien wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft verschillende voordelen.

Er zijn boekhoudprogramma’s voor de beginnende ondernemer of voor de gevestigde ondernemer. Ook heb je verschil in offline en online boekhoudprogramma’s. Een offline boekhoudprogramma gebruik je op je laptop, een online boekhoudprogramma hoef je niet te installeren. Deze is overal via het internet te gebruiken. Tevens heeft elk boekhoudprogramma weer zijn eigen eigenschappen en voordelen. Bij het ene boekhoudprogrammakun je boekhouden en facturen versturen. Bij een ander programma voor je boekhouding kun je weer automatisch aangifte van de btw doen of je gewerkte tijd declareren. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer vanzelfsprekend en eenvoudig in gebruik en hoef je weinig te weten over boekhouden. Bij het andere boekhoudprogramma is het allemaal niet zo intuitief en moet je wel degelijk kennis bezitten Klik hier als je meer weten over beste boekhoudprogramma 2017.

Beste Boekhoudprogramma 2017