Bdo Online Boekhouden

Bdo Online Boekhouden

Bdo Online Boekhouden

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ook heb je verschil in offline en online software. Tevens heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je tevens automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer natuurlijk en easy

Grip op de zaak

Ieder online boekhoudprogramma bevat (standaard) de mogelijkheid om verschillende grafieken te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het boekhoudprogramma voor je aan de hand van een template. Mocht je een boekhouder hebben, dan hoeft deze de grafieken alleen nog maar te inspecteren. Je hebt informatie simpel en overzichtelijk en kunt simpel analyseren. Je ziet in 1 oogopslag in je programma voor je boekhouding hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet ontvangen. Zo weet je wat je nog kunt spenderen en wat je jezelf aan salaris kan uitkeren. Tevens weet je bijvoorbeeld dankzij de BTW-overzichten onmiddellijk welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven twaalf maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien 12 maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus cruciaal om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Veel boekhoudsoftware met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte wijze. De prijs en de functies die de programma’s voor je boekhouding aanbiedt zijn vanzelfsprekend van belang, maar soms spelen er tevens wel andere zaken mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online boekhoudsoftware. Ook de reputatie van de medewerkers zal voor velen meespelen in de afweging. Of de mogelijkheid van een meekijkfunctie voor je externe accountant of fiscaal raadgever. Eén bepaald aspect zal altijd iets belangrijker voor de ene dan voor de andere ondernemer. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle goede en slechte criteria van het programma voor je boekhouding. Als tip kunnen we je nog meegeven immer te kijken naar de beoordelingen van een boekhoudsoftware. Een goede reputatie houdt in vaak happy gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de echte voor- en nadelen van een bepaald boekhoudprogramma.

Op deze website tonen we verschillende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het beste past bij je onderneming. Heb je er één gevonden? Vraag dan een zonder kosten proefaccount aan. Al de programma’s voor je boekhouding die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pluspunten online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel plussen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je boekhouding overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een apparaat met toegang tot internet. Ook is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart easy je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar een overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele klikken iets hebt opgezocht van soms wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online programma voor je boekhouding heeft verscheidene voordelen.

Efficiënt en easy met je boekhoudprogramma werken

Met behulp van een goede en overzichtelijke programma voor je boekhouding kun je simpel en simpel je onderneming leiden. Dit doe je hoofdzakelijk door het tussendoor bijhouden van de administratie. Het bijwerken van de administratie kan al in een half uur tijd. Digitaal boekhouden kun je dus simpel zelf doen met programma voor je boekhouding. Ernaast biedt veel software administratieve koppelingsmogelijkheden met bijvoorbeeld de bank. Door middel van een online boekhoudprogramma kun je real time, binnen een paar klikken zien hoe je onderneming er voor staat. Ben je niet compleet zeker van jezelf, dan kun je te allen tijde nog een boekhouder inhuren om je met zekere zaken te helpen. Er zijn tevens boekhoudsystemen die een meekijkfunctie bieden voor een accountant. De boekhouder hoeft in de meeste gevallen alleen nog maar na te gaan of alles klopt en kun je eventueel zelfs op afstand te hulp schieten. Klik hier als je meer weten over bdo online boekhouden.

Bdo Online Boekhouden